Hürriyet

Lilypie Kids Birthday tickers

26 Ekim 2009 Pazartesi

Doğumgünü Hazırlıklarımız


24-25 EKIM HAFTASONU OZETIMIZ :
Allahım bu ne heyecan bu ne telaş..
Elifimin 4. yaş kutlama hazırlıklarını törenle açtık cumartesi günü :-)Bu yıl töreni evde yapmaya karar verdik 4 yıldır olduğu gibi. Gerçi önce dışarıda bir yerde yapalım kararımız vardı ama yer kiralarını görünce anında bu fikrimizden çark ettik.
Önce tek boynuzlu at pasta siparişi verildi. Nereye işte buraya :
hansel ve gretel
(geçen sene de winnie temalı olarak buraya sipariş vermiştik)
Sonra ev süslemeleri için doğruca Eminönüne gittik. Tek boynuzlu at teması ile başlayan alışverişimiz 3. dükkan itibari ile Tweety 'ye döndü. Hem biz bu konuda acemiydik hem Elifim çok maymun iştahlıydı hem de ....neyse canım..
Sonuçta 3 yorgun savaşçı olarak alışverişimizi tamamlayıp Hamdi 'de öğle yemeğine gittik. Hiç bu kadar kalabalık , hiç bu kadar turist dolu , hiç bu kadar yavaş servisi olan bir restaurantta yemek yememiştik. Heyecanımızdan olsa gerek çok üstünde durmadan ve sinirlenmeden yemeğimizi yiyip hemen kalktık doğruca evimize döndük.
Gün bitti mi hayır tabi ki .
Öğleden sonra Up ( yukarı ) filmine gittik. Sevgilim ve ben bayıldık filme .. Elifim ise biraz anlamakta zorlandı ama onun için önemli olan film süresince pop corn yemek olduğu için önemsemedi.
Pazar günü ise yorgun bir cumartesi ertesinde piknik yapmaya gittik. Şile yolu üzerinde tesadüfen çok güzel bir kendin pişir kendin ye yeri bulduk . Ağaçlar altında temiz havada biraz zaman geçirip eve döndük.

21 Ekim 2009 Çarşamba

Hayal gücü mü yalan mı ?

İnanmak istemiyorum gerçekten.
Elif'im ya hayal gücünü sonuna kadar kullanır oldu ya da yalan mı söylüyor ! Düşüncesi bile beni daraltıyor ? Yoksa ben mi herşeyi abartıyorum ;
Okulda evde düştüm buzdolabına çarptım ananem buz koydu annemle babama da söylemedik diyor . Bizeyse okulda arkadaşım bana vurdu diyor .
Ne yapmalıyım ?

Bunları yazdıktan sonra internet üzerinde biraz araştırma yaptım bu yaşlarda hayalgücü ve yalanı ayırt edemeyebilirmiş. Ama yine de ince ve hassas bir kou takip etmekte yarar var.

19 Ekim 2009 Pazartesi

Unutmamalıyım




Bu koşuşturmaca içinde Elifimle gittiğimiz etkinlikleri yazmayı atladım uzun zamandır. Oysa bunları anında yazmak o sıcaklığı hemen not etmeliyim ..Ama olmuyor işte bazen..
26 eylülde Rahmi Koç Müzesinde Buket öğretmenle parım parım parmaklarım etkinliğine gittik. Bu sefer bir öncekine göre daha kalabalıktı.Bu kalabalıkta kocaman beyaz sayfalara herkes parmakları ile resim yaptı. Buket öğretmen bize ve tüm çocuklara yine Fener Vapurunu gezdirdi. Kaptan köşküne çıktık orada neler yapılır öğrendik. Bu gezi sırasında bir gelin ve damat'ın fotoğraf çekimlerine de dahil olduk. Bir an nostalji yaşattılar bana :-)
Tüm bu güzel etkinlikte Elifim yine hiç bir şeye dahil olmamakta direndi. Bir tek yarım yamalak resim yaptı ...
28 eylülde minimui 'nin pek çok defa ertelenen çocuklarla kek yapma etkinliğine katıldık. Emirgan'da saat 17:00 de olabilmek için annem Elif 'i Taksim'e getirdi bende işten erken cıktım ve kızımla ilk uzun belediye otobüsü maceramızı yaşadık. Bu saatte rahat rahat gideriz diye düşünmüştüm ama sanırım ben İstanbul 'un nüfusunu gerçekten unutmuşum. Zar zor 5-6 durak sonrasında kendimize yer bulduk. Elif bu zamana kadar genç bir üniversite öğrencisinin kucağında oturdu ( allah ondan razı olsun. Koca otobüste bir tek o duyarlı davrandı )Bense o ana kadar elimde kendi çantam , Elif'in yedek kıyafetlerinin olduğu çanta ile ayakta durmaya çabaladım. Sonunda Emirgan 'da Minimui'yi bulduk . Etkinlik ptesi bu saatte olduğu için bizden başka sadece 3 çocuk daha vardı . İyi bir şekilde organize olunmamıştı 5'te başlayacaktık yanlış hatırlamıyorsam 6buçuk gibi başladık. Ama Elifim kek yapmaya bayıldı :-) Unları avuçladı, yumurta kırdı ... yüzünün her yerinde kekte kullanılan iç malzemelerden birer iz bıraktı. Allahım o kadar şirindi ki...
Sonunda pişen kekleri de yanımıza alarak 19:30 civarı oradan eve doğru yola koyulduk..Uzun bir köprü trafiğinde zaman öldürmek zorunda kalarak eve vardık.
Bu etkinlikteki görüntüleri buradan izleyebilirsiniz (3. sayı/ 121. sayfa) :
http://www.minimui.com/

Bu iki etkinlikte de ne yazıkki fotoğrafları başkaları çekti ve henüz buraya ekleyebileceğim güzel foto yok elimde. Ve öğrendim ki kızımı ben götürüyorsam fotoğraf makinasını da ben yanıma almalı ve ben çekmeliyim onun fotoğraflarını....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...