Hürriyet

Lilypie Kids Birthday tickers

27 Ocak 2012 Cuma

SON 3 'E GİRDİK

2012 yılına girdik , ara tatil başladı..
Artık hamileliğim ile ilgili detaylı post yazma zamanı çoktan geldi..
27. haftaya başlıyoruz artık bugün...
Yani son trimesterdeyiz ..
En baştan beri hafta hafta yazmak gibi bir hayalim vardı ama olmadı sanırım hayalim gerçek hayatla örtüşmedi..

İlk trimester ;
oldukça zordu. Bu hamileliğimde mide bulantısı ve kusma ilkine göre daha fazlaydı. Ama yine de arkadaşlarımla konuştuğumda onlardan hala az olduğunu farkettim..
Kahvaltıdan tiksindim. Ne hazırlayabildim ne de doğru dürüst kahvaltı yapabildim. Oysa özellikle haftasonları değişik sofralar hazırlamaktan hoşlanırım.
Yine bu dönemde kilo alışım birden çok hızlı oldu Kontrol edemedim. Oysa ilk hamileliğimde ilk trimester da neredeyse hiç kilo almamıştım.
Bu dönemde bir de iş yerimde ciddi bir sorun yaşadım , yaşattırıldım ! Çok ağlattılar ve çok üzdüler beni. Bu nedenle ayak parmaklarımın ucundan dizlerime kadar egzama oldum .Doktor gördüğü anda ki o zaman bile ağlıyordum 10 gün rapor verdi.

2. trimester ;
artık kilo alışım daha düzenli ve normal seyrine girdi.
İş yerimde güya herkes sustu ben de mecburiyetten sustum!! Ama yukarıda Allah var çok ahımı aldlar..( biz kadınların işleri ne kadar zor . hem iş hem ev hem çocuk üstüne bir de bunların ayrı ayrı stresleri )
Tüm testlerim temiz çıktı. amniyosentez yaptırmaktan biraz çekiniyordum gerekirse ne yaparım diye düşünüyordum. Yaşım gereği çok korkuyordum ama doktorum tüm test sonuçlarımı yorumladı ve gerek olmadığını söyledi.
Detaylı ultrasonda da tüm detayları ile miniğimizi gördük ve orada da sorun çıkmadı Allahıma şükür..İlk hamileliğimde detaylı ultrasana girmemiştim.
Bu dönemde göğüs uçlarıma düzenli bepanthen krem sürmeye başladım. Ve gerçekten çok faydasını gördüm. İlk hamileliğimde göğüs uçlarıma hiç bakım yapmamıştım ve sonuçta emzirmek büyük bir acı&eziyet olmuştu. Emzirmekde de hiç başarılı değildim..
Bu dönemin sonunda 11 kilo almıştım bile..

3. ve son trimester ;
Şeker yüklemesi yapıldı geçen hafta ve 1 saatlik yükleme sonunda sonuç yüksek çıktı :-( Şimdi bu haftasonu tekrar şeker yüklemesi yapılacak bu seferki 3 saatlik olacakmış. Bakalım sonuç ne çıkacak?? Biraz kormuyor değilim umarım çok yüksek çıkmaz bu sefer!!
Göğüs uçlarım için bepanthene ilave olarak E vitamini de sürmeye başladım. Sonuna kadar da bunları sürmeye devam edeceğim.

Genel olarak kendimi çok şiş ve büyük hissediyorum artık.
Eğilmem çok zorlaştı..
İşe gidiş gelişler de zor geliyor hele o sabahları kalkış var ya aman aman...
Artık son dönemeçteyim ya herşeyim doğuma odaklı yaşıyorum.
Nisan sonu gibi gözüküyor zamanlama ya Elifimin 23 nisan gösterisini kaçırırmıyım diye de endişeleniyorum..
Diğer taraftan yaz tatilini düşenemiyor ve planlayamıyoruz. Bir yandan Elife haksızlık olmasın istiyoruz bir yandan yeni minikle nasıl organize oluruz bilemiyoruz..

Miniğe şu ana kadar çok fazla bir şey almamıştık dün ana kucağı , dönence aldık. Hastane çıkış takımını annem sağolsun almış. İndirim sitelerinden biraz yenidoğan bezi aldık. Bu aralar yatak ve pusetine de bakmaya başladık herhalde 1 ay içinde onları da hallederiz.

Doğum fotoğraflarını da çektirmek istiyoruz onun içinde başladık araştırmaya ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...