Hürriyet

Lilypie Kids Birthday tickers

9 Şubat 2012 Perşembe

EMZİRME

2.hamileliğimde kararlı olduğum konulardan biri de emzirme konusunda daha çok araştırıp bu olaya daha hazırlıklı olmak.

Daha önce de yazmıştım uzun süredir göğüs uçlarıma E vitamini ve bepanthen sürüyorum.
Çok faydasını gördüm. Tabi asıl sonucu pratikte göreceğiz.
Son olarak Ayşe Öner doğum kurslarının emzirme dersine katıldım.Yaklaşık 2 saat süresince resmen bilgi bonbardımanına tutuldum. Ayşe Öner'in web sayfasından detayları göreceğiniz gibi kurslar çok daha detaylı ve uzun eğer zamanınız var ise hepsine gitmek daha mantıklı. Ama benim gibi zaman fakiri iseniz istediğiniz derse seçerek gidebilirsiniz.

Ders süresince not almak o kadar zordu ki hepsini aklımda tutmaya çalıştım . İmkansız olacağını da bildiğim için Doğum ve Bebek Bakımı kitabını da aldım. Ders sırasında öğrendiğim bir püf noktası da son aylarda göğüs uçlarını daha da güçlendirmek için her gün kolonya sürmek.
Artık rutinim şu şekilde sabah kolonya sürüyor bir akşam E vitamini bir akşam da bepanthen sürüyorum.

Eminim her şekilde emzirmeye başladığımda can acısı yaşayacağım ama yara olmadan bu süreci atlatırsam bu sefer kuzumu emzirmeyi başaracağım..

2 yorum:

Oglak Kizlari dedi ki...

Özlem, neden kendini şartlıyorsun.
Ben Ada yı 2 yaşını bitirene kadar emzirmiştim. Hiç de canım yanmadı. Hiç bir memem yara olmadı. ( bende fazla biliyorsun :-))Ada bir kere ısırdı mememi, gayri ihtiyarı ben de onu cimcirdim, ağladı ve bir daha beni hiç ısırmadı.

Gaddar anne Çiğdem

Elifim uyurken dedi ki...

valla haklısın galiba Çiğdem. Ben Elifi emziremeyince kendimi çok başarısız ve bir o kadar da mutsuz hissetmiştim. Sanırım şimdi onu yenmeye çalışıyorum...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...