Hürriyet

Lilypie Kids Birthday tickers

16 Ocak 2013 Çarşamba

MÜZİKALLER

Geçen sene hamilelik ve yeni doğum yaptığım dönemde Elifimi götürdüğümüz birkaç müzikalden bahsetmek istedim bugün...

Shrek Müzikali
Akbank Çocuk Tiyatrosu’nun 40. yıl kutlamaları çerçevesinde, Broadway ve West End’den sonra ilk kez Türkiye’de Mehmet Ergen tarafından sahneye konan, Talimhane Tiyatrosu’nun ortak yapımcılığını üstlendiği Shrek Müzikali, canlı orkestrası, orijinal müziğin Türkçe uyarlamaları ve dans performanslarıyla çocuklarla buluştu.

Haziran basında (hangi gün gittigimizi unuttum ) Elifimi zorla (gerçekten ite kaka)bu etkinlige götürdük..
Ilk yarıda Elifin yanında ben oturdum ve onu motive edip izlettirmeye çalıstım
Arada tüm çocuklar Shrek ile fotograf çektirmek için yarısırken ben zorla bu fotografı çektirdim...


2.yarıda ise ben dısarıda Kerem’i emzirirken babamız Elif ile içeriye girdi....
(BKM de ne yazıkki bebek bakım odası yok .Oradaki görevlilerin insafına göre bos bir oda da emzirebilirsin..Ben ardiye gibi bir odada biraz korkarak emzirdim. Bence BKM veya hanın bir emzirme odası olması gerekiyor..)

Winx Müzikali
Iste Elifin kosarak sabırsızlıkla gittigi bir müzikal....
Bana sorarsanız pek bir seye benzemiyordu ama önemli olan onun sevip eglenmesi dedik ve gittik...

Müzikalin tanıtımı şu şekilde yapılmıştı ;
"Dünyanın en popüler lisans karakteri Winx Club, Türkiye’de bir ilki daha gerçekleştiriyor. Winx Club ile Altınok Tiyatrosu’nun işbirliği ile gerçekleşen proje, Türkiye’nin ilk yerli ve lisanslı çocuk müzikali olma özelliği taşıyor. Aralık ayında TIM Show Center Fettah Aytaç salonunda perdelerini açan müzikalin senaryosu, kostümleri, oyuncuları, hikayesi ve kurgusu İtalyan Winx Club lisanslı çocuk karakterinin birebir çizgilerinden esinlenilerek tamamıyla Türkiye’de gerçekleştirildi.

Winx Club hikayelerinden hayata geçirilen Winx Club Müzikali’nde en popüler Bloom, Stella, Flora, Muisa, Layla ve Tecna perileri ile altı uzman başrollerde oynuyor. Bir müzik yarışmasını konu alacak olan Winx Club Müzikal’inde çocuklar Winx Club şarkıları ile keyifli vakit geçirirken, eşsiz dans gösterileri ile çok eğlenecekler.

Tamamı konservatuarlı profesyonel bir ekip tarafından sahnelenecek olan Winx Club Müzikali’nde toplam 20 kişilik bir ekip yer alıyor. Winx Club Müzikali’ne özel dikilen 30’dan fazla kostümün tasarımları İtalya’da gerçekleştirildi. Müzikalde aynı zamanda daha önce yapılmamış ve Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilecek olan özel ses ve ışık efektleri yer alacak. Müzikale özel bu sihirli efektler ile çocuklar, müzikali izlerken kendilerini Winx Club’ın sihirli dünyası içerisinde bulacaklar"




2 yorum:

Oglak Kizlari dedi ki...

Aman ne istedi Ada Winks leri. Sevmiyorum ben onları.

Kültürlü bir yazı olmuş. Eline sağlık. Hala emzirme odası olmaması da şaşkınlık verici.

Hayret etmiş anne

Elifim uyurken dedi ki...

sorma Çiğdemcim Elifde çok ısrar edince dayanamayıp götürdük...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...